Дигитална стратегия за заведения, ресторанти и хотели

 

Покажете на клиентите, че вашият ресторант или хотел е тяхното ново любимо място

Създайте работеща бранд стратегия за вашето заведение, с помощта на бранд експертите от агенция за дигитални решения Портокалена. Реализацията ѝ ще донесе:

 • разпознаваем облик на вашия ресторант, заведение или хотел, с чиято помощ привличате повече клиенти и ги превръщате в постоянни;
 • разпространяване „от уста на уста“ на точно тази история за вашето място, която искате хората да чуят;
 • генериране на повече директни резервации и по-голяма независимост от големите туристически платформи.

Създайте на заведението си име, което ще работи за него.

 

  Опишете ни накратко казуса с вашия хотел или ресторант. До 1 работен ден експерт от агенция за дигитални решения Портокалена ще се свърже с вас и ще ви изпрати бранд въпросник и оферта за 3-часова брейнсторминг сесия за създаване на бранд стратегия за вашия ресторант, хотел или заведение.

  Как да сте сигурни, че имате нужда от бранд стратегия?

  Необходима ви е, ако припознавате някоя от изброените ситуации като своя.

  🍊Скоро ще отворите ново заведение или хотел и искате да започнете да общувате с потенциалните си клиенти предварително, но не знаете как, нито какво точно да им кажете.

  🍊Искате да промените идентичността на вашето заведение, ресторант или хотел, за да привлечете нови клиенти, но нямате представа откъде да подхванете нещата.

  🍊Отваряте нов обект или вече имате верига от хотели/заведения и ви трябва една обединяваща история за няколко места, но нямате възможност да я изведете и оформите сами.

  Цената на услугата е индивидуална за всеки клиент. Тя се формира според конкретния казус и времето, и усилията, необходими за неговото решаване.

  Ако сте готови да работите съвместно с експерти, за да поставите успеха на вашия ресторант, хотел или заведение на здрава основа, споделете казуса си с нас. Ние ще се свържем с вас, ще ви върнем бранд въпросник, насоки и оферта в рамките на 1 работен ден.

  Как ще помогне създаването на бранд стратегия на вашия ресторант, заведение или хотел?

  • Ще разберете кои са вашите целеви аудитории и от какво се нуждаят (мислите, че вече го знаете? Подгответе се за изненади!)

  • Ще започнете да разказвате историята на заведението, ресторанта или хотела си по интригуващ и привлекателен начин.

  • Ще разберете къде и как да рекламирате ефективно, в кои периоди и с какъв бюджет.

  • Ще разберете кои са ефективните видове събития и промоционални тактики, подходящи за вашия бизнес.

  • Ще откриете с кого да си партнирате.

  • Ще успеете да си поставите точните цели и можете да ги изпълните стъпка по стъпка.

  Вашето заведение или хотел може да стане магнит за млади, градски хора; за семейства с деца; за романтично настроени двойки. След като знаете кои са вашите потенциални редовни гости, започнете да им разказвате истории, в които се разпознават. Няма да ви е трудно, ние ще се погрижим да сте наясно кога какво и как трябва да направите.

  Какво представлява услугата?

  Това е консултантска услуга: изцяло персонализирана, според нуждите на бизнеса ви, 3-часова работилница с бранд мениджър, маркетинг мениджър и дизайнер от екипа на „Портокалена“. Базирана е на предварително попълнен от вас бранд въпросник, анализ на досегашното ви бранд присъствие и преките ви конкуренти.

   

  Какво получавате след приключване на работилницата

  • Разписана стратегия със структурата на бранда ви, план със стъпките, които трябва да следвате, примери за успешното им прилагане.

  • Средносрочно планирани дейности на бранда – 6-12 месеца.

  • Тематичен план за съдържание в комуникационните канали на бранда.

  • Контакти с подизпълнители за осъществяване на бранд стратегията ви (ако имате нужда от такива).

   

  Спестете си пилеенето на усилия и време, създайте и реализирайте бранд стратегия за вашия ресторант, хотел или заведение с помощта на експерти, които ви насочват право към целта.

  Започнахме работа с Алена и нейният екип през 2019 г., имахме редица изисквания за това, какъв образ искаме да създадем за нашите потребители. Това, което ни впечатли най-много е колко добре ни усетиха. В крайна сметка твоят бизнес е отражение на това ти какъв си.
  Всичките ни изисквания винаги са били отразявани, но в същото време сме получавали и градивна обратна връзка, както и критично мислене.
  От Facebook, през Instagram, Google, Trip advisor навсякъде са ни помогнали да реализираме това което искаме и днес да имаме по-добре представен бизнес в он лайн пространството, както и на място.
  Всичко гореизброено ми дава основанието да препоръчам Портокалени, като надежден, високо професионален и бързо работещ партньор.

  Мартин Синджирлиев

  - съсобственик на Манджа станция и Манджа ван

  Екипът на ПОРТОКАЛЕНА винаги успява да намери креативни и много ефективни начини да представи бизнеса и услугите ни, а добрите резултати никога не закъсняват.

  Оригинални, вникващи в детайла, иновативни и коректни, с професионалистите от агенцията се работи структурирано и с лекота.

  За нас е удоволствие да бъдем сред партньорите на маркетинг творците от ПОРТОКАЛЕНА! 

  Милена Захариева

  Изпълнителен Директор, FPI | Santa Marina | La Branche

  Защо да поверите създаването на бранд стратегия за вашите ресторант, заведение или хотел на нас?

   

  В последните, доста трудни години за туризма и ресторантьорството, сме работили успешно с множество клиенти по следните направления:

  • създаване на легендарен бранд, който има верни и изключително лоялни клиенти – тази задача ни повериха в началото от създаването си Skapto, Манджа станция, Гозба, Айлякрия;

  • канализиране историите на вече съществуващи брандове и контролиране на асоциациите, които клиентите имат за тях – постигаме отлични резултати с Memento и Sofia Restaurant Week;

  • формулиране на единна бранд стратегия за верига хотели или заведения – Wonderland, Santa Marina, Grand Hotel Velingrad, Thassos Grand Resort, TUI family resort.

  Познаваме отлично ХоРеКа бранша и проблемите, с които се сблъсквате при създаване образа на вашия хотел, ресторант или заведение.

  Екипът на агенция за дигитални решения Портокалена има общо над 25 години опит в създаването на стратегии чрез брандинг съдържание и performance маркетинг.

   Основателят на студио за дигитални решения Портокалена – Алена Илчева – е водила лекции по Национален брандинг за Дипломатическия институт в България; победител е в международния конкурс EUPRERA – за изследователски принос в областта на националния брандинг; завършила е комуникации в Париж, в университета на Новата Сорбона, и притежава магистратура „Международни комуникации“ в университета „Ханзе“ в Гронинген, Холандия.

  🍊

  Нашата цел е да създаваме креативни и достъпни стратегии, чрез които да постигнете вашата цел – разпознаваемост, повече директни резервации и редовни клиенти.

   

  Нашата работа е да ви помогнем да разкажете историята на своя хотел, ресторант или заведение така, че повече клиенти да го превърнат в свое любимо място.

   

  Направете първата стъпка – споделете с нас вашия бизнес казус. До 1 работен ден ще се свържем с вас и ще ви изпратим бранд въпросник и оферта.