Колко е важно да не бъдеш ГЛАДЕН – ПОРТОКАЛЕНА – студио за дигитални решения

Колко е важно да не бъдеш ГЛАДЕН

16 май, 2019

За някои пролетта е любов. За други – умора. За нас пролетта е храна. Особено пък тази пролет, защото имахме  възможността  да бъдем обслужващата дигитална агенция на Sofia Restaurant Week.

Това се оказа невероятно приключение, в което бяха продадени над 1500 резервации за около 4500 човека. Преди да започнем, Sofia Restaurant Week ни отправи  предизвикателство да създадем индивидуално копирайтинг съдържание за 24 отлични ресторанта, чиито куверти да продаваме в рамките на триседмична кампания. И ние го приехме. Целта ни беше да изградим наратив, който да скъсява разстоянието до клиента максимално. Търсихме интерактивен подход, в който съдържанието да се генерира като тригер за емоции чрез думи, визии и истории.

Създадохме над 90 публикации във Фейсбук – на страницата и в групата на събитието, с уникално за всеки ресторант съдържание, подчертавайки неговите пазарни предимства, или USP (Unique Selling Points), по начин, който да достигне до емоциите на потенциалните му гост

 

Тъй като целта ни беше ресторанти и гости да се свържат в общо преживяване, написахме десет блог поста, четири от които представляваха интервюта с ресторанти – каква е тяхната история, какви усещания „продават“ на гостите си и в какво вярват. 

Инстаграм беше също мощен канал – постовете и сторита, които създадохме или споделихме имаха за цел налагане и проследяване на тагове, както и създаване на партьорство с акаунтите на ресторантите. В периода на самия фестивал споделяхме всички сторита, към които акаунтът на Sofia Restaurant Week получаваше таг, за да показваме снимки и видеа от мястото (или по-скоро местата) на събитието в реално време, но също и за да партнираме на акаунтите на ресторантите. 

Рекламните канали, които използвахме, бяха Фейсбук и имейл маркетинг. Таргетирахме чрез вече разработени аудитории, включващи гурманите в София, както и техните приятели, с които да споделят една или няколко чудесни хапвания на различни локации. 

Доволни сме, че макар интензивното онлайн присъствие, съдържанието, което създадохме, както и рекламните резултати спомогнаха за успешния край на това пролетно издание на Sofia Restaurant Week. 

АКО ВАШИЯТ РЕСТОРАНТ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНО ПРИСЪСТВИЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ С УНИКАЛНО ЗА НЕГО СЪДЪРЖАНИЕ, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА НИ ПИШЕТЕ ЧРЕЗ КОНТАКТНАТА ФОРМА ПО-ДОЛУ.