Има ли лице бизнесът ви? – ПОРТОКАЛЕНА – студио за дигитални решения

Има ли лице бизнесът ви?

10 май, 2019

Дали има какво!? 🤨

Ще кажете: „Имаме лого!“ или „Имаме си слоган! Мисия и визия също имаме!“ и това само по себе си е похвално. 

За твърде много бизнеси все още логото и брандовите елементи са напълно достатъчни, за да очакват разпознаваемост в социалните мрежи.

Очакванията на клиентите, които са заляти от лога, слогани и рекламни послания, обаче се променят. Наред с промяната на предпочитания към съдържанието – от обикновени постове към видео, или от съдържание на страница към съдържание на stories или в дадена група, човекът пред екрана на лаптопа вече не търси студения бранд, а търси другия човек – онзи зад бранда, с когото да се свърже. 

Търсим емоции, търсим човешкото и личното, търсим начините, по които да видим или прочетем нещо, което ще ни покаже, че бизнесът не е машина или просто рекламна фуния. Напротив – искаме да усетим, че бизнесът – това са хората му, преживяванията им, постиженията им и енергията, която влагат в работата си.

Какво имаме предвид ли? Ще ви го демонстрираме. 

Ако сами управлявате страницата си, или имате агенция, сигурно сте забелязали, че стандартните ви постове – снимки на вашите продукти например – храна, стаи на хотела, басейни и т.н…. след известно време започват да губят engagement. Ако в началото постовете ви са имали по 20-30 харесвания, то с повтаряемостта на темите им, те спадат до 2-3. Чудите се защо. Ще ви го кажем направо – ЗАЩОТО НЕ СТЕ ИНТЕРЕСНИ.

Едно от нещата, от които се нуждаят потребителите ви, е постоянно обновяващо се съдържание в реално време. Но затова ще ви разкажем в друг блог пост. Другото нещо е, че те се нуждаят от ИСКРЕНОСТ.

Това е поредица от постове, които направихме за три наши клиенти – един от лидерите в спа категорията на хотелския бизнес в България; най-големият фестивал за кулинарни преживявания в София; и новостартиращо заведение в Пловдив.

Постовете са лични, искрени и с човешки намерения – да разкажат история, благодарят и най-вече: ДА ПОКАЖАТ ЛИЦЕТО НА БИЗНЕСА, такова, каквото е. 

Разбира се, това е много по-времеемко от обикновен пост със снимка, която сте използвали вече няколко пъти в социалните мрежи и с рутинен текст, който не предизвиква никакъв интерес. Но пък представлява чудесна възможност да се свържете както с клиентите ви, така и със служителите ви – откога не сте се питали „каква е тяхната мотивация да работят за мен?“, „харесват ли работата си?“, „каква е тяхната история?“. Същото важи и за вас – вашата история като собственик на бизнеса има значение за клиентите ви.

Не се колебайте, а опитайте.

Ако пък се притеснявате или не знаете как, свържете се с нас чрез контактната форма по-долу.