215% увеличение в продажбите, без увеличаване в рекламния бюджет!? – ПОРТОКАЛЕНА – студио за дигитални решения

215% увеличение в продажбите, без увеличаване в рекламния бюджет!?

2 март, 2019

Всички, които се занимават с маркетинг и/или продажби, знаят че сравнително точен начин да се проследи развитието на оборота от месец на месец, е да се съпоставят два еднакви месеца от различни години. В нашия случай – февруари 2018 г и февруари 2019 г.

Защо тези месеци са важни за нас и този блог пост? Защото в сравнението им за работата ни за наш клиент с онлайн магазин, видяхме, че сме постигнали ръст от 215%, като през 2018 г възвръщаемостта на рекламната инвестиция за Фейсбук е била 4.64 пъти, през февруари 2019 г. – 7.4 пъти, а през април 2019 – 10 пъти. 

Ето как успяхме да го направим, запазвайки един и същ бюджет за реклама.

Февруари 2018 г: Започнахме да управляваме онлайн магазина на sportstation.bg в края на януари 2018 г, а месец февруари беше първият ни пълен месец. През този месец зимните ски колекции вече бяха с 30% намаление и резултатът, който постигнахме от продажби беше задоволителен, предвид че все още нямахме никакви допълнителни данни за потребителското поведение.

Продажби през февруари 2018

Февруари 2019 г: Стартирахме промоцията за -30% от последните ски колекции с таргетиране на: 1. Широка аудитория. 2. Вече разработените аудитории. 3. Аудитория, имаща сходно поведение на купуващите от онлайн магазина, но пазаруваща от конкурентни такива. 4. Динамичен ремаркетинг.

Бранд кампаниите през годината бяха дали резултат и през февруари 2019 г вече имахме лоялни потребители, които пазаруваха органично и директно от сайта, което допълнително намали рекламния разход. 

Използвахме събраните бази данни потребители, за да структурираме имейл кампании с няколкостъпкови автоматизации.

Тези стратегии успяха да смъкнат цената на клик и на конверсия и да върнат органично (безплатно) потребителите на сайта. Така в края на месеца достигнахме ръст от 160% спрямо миналата година за същия рекламен бюджет.

Продажби през февруари 2019

През март 2019, следвайки същата стратегия, продажбите на клиента ни достигнаха възвръщаемост от 10 към 1 – единица рекламен бюджет ни подсигури 10 единици възръщаемост в оборот.

Продажби през март 2019
Ако и вие сте собственик на онлайн магазин и имате желание да постигате по-мащабни резултати, не се колебайте да се свържете с нас през контактната форма в дъното на страницата.