Как да рекламираме безплатно в Google? – ПОРТОКАЛЕНА – студио за дигитални решения

Как да рекламираме безплатно в Google?

6 август, 2018
Какво е Google Ad Grants и как вашата организация може да се възползва?

Ако сте организация с нестопанска цел и искате мисията ви да придобие популярност, вашето послание да достигне до колкото се може повече хора, да отправите покана за вашето събитие и, най-вече, искате да ви струва колкото се може по-малко, Google ви дава възможност да го направите като кандидатствате за безвъзмездна субсидия за реклама в търсачката. Програмата се казва Google Ad Grants и предлага грант от $10 000 за реклама на месец на регистрирани и действащи неправителствени организации.

Кой може да кандидатства за субсидия от Google Ad Grants?

Стъпка номер едно:

Да проверите дали държавата, в която е регистрирана вашата организация, присъства в списъка на Google по програмата за подпомагане за НПО-та.

Стъпка номер две:

Доказване на вашия статут на благотворителна организация. Трябва да сте  регистрирани в местния партньор на TechSoup и да получите потвърждение като организация с нестопанска цел. Именно него ще трябва да предоставите на Google като верификация на вашия статут. Повече информация за тази регистрация може да намерите тук.

Стъпка номер три:

Регистрация в Google for Nonprofit. След успешно извършена регистрация ще се сдобиете с акаунт в Google Ad Grants и ще може да създадете първата си рекламна кампания. Наръчник с инструкции за регистрацията ще откриете тук.

С регистрацията ви в Google for Nonprofit ще получите достъп и безвъзмездно ползване и на други платени услуги от портфолиото на Google, с които може лесно да достигнете до възможно най-голяма публика. Накратко – ще получите пълен пакет с най-добрите продукти за популяризиране на вашата дейност напълно безплатно.

Естествено има и уловки. Изключително важно е сайтът на вашата организация да отговаря на изискванията на Google за качество на информацията, която предлага на потребителите.

  1. Рекламите, които ще може да създадете с гранта от $10 000 долара на месец (или максимум $329 на ден), трябва да съответства на дейността и мисията ви и да водят към сайта на организацията, с която сте кандидатствали за одобрение в Google for Nonprofits.

  2. Рекламите трябва да са текстови в търсачката на Google и да отговарят на стандартите им за рекламно съдържание.

  3. Страниците, които се рекламират в сайта ви, не трябва да съдържат външни линкове или реклами, генерирани от AdSense. Целта е да се избегне използване на безвъзмездния рекламния бюджет за цели, различни от популяризиране на дейността на вашата организация.

  4. Веднъж получили гранта и безплатен достъп до иначе платените продукти на Google вие трябва да ги използвате. От Google изискват активност в акаунта ви като липсата на такава се засича на месечна база. Пасивността може да доведе до загуба на акаунта.

Кой е най-големият плюс да минете цялата тази процедура и да се сдобиете с регистрация в Google for Nonprofit?

Посланието ви може да достигне до безброй много хора навсякъде по света и да намерите партньори и доброволци там, където не сте и очаквали.

И тъй като ние от Портокалена мечтаем за бъдеще в по-добър свят, предлагаме безплатни консултации за организации с нестопанска цел, желаещи да кандидатстват за Google Ad Grants. За повече информация ни пишете на office@portokalena.com.