Реклама на чувствително съдържание – ПОРТОКАЛЕНА – студио за дигитални решения

Реклама на чувствително съдържание

16 юли, 2018

Афилиейт сайтовете за спортни прогнози често се сблъскват с проблема как да рекламират услугите си. В повечето случаи рекламите им биват отхвърлени от Facebook и AdWords, а понякога акаунтите им получават забрана да рекламират през акаунта си или направо биват изхвърлени от платформите заради нарушаване на политиките им. Повечето решават да заложат на трафик през платформите за native advertising, като привличат огромен и некачествен трафик, който се изразява във висок Bounce Rate и ниска продължителност на потребителската сесия. Точно тогава международната платформа за типстъри решава да потърси нашата помощ.

Какво направихме за тях?

Оптимизация на целия сайт и редакция на метаданните на всяка една от потенциалните лендинг страници за предстоящата рекламна кампания. Всичко на тези страници трябва да бъде приемливо спрямо политиките за допустимост на рекламите в социалните мрежи и търсачките. В някои случаи се стига до редакция и по-надълбоко в сайта като заглавните тагове на няколко нива.

Обединяване или разделяне на съдържание на сайта с цел достъпност и яснота.

Тясно определяне на аудиторията, към която ще е насочена бъдещата кампания, като най-критични са следните критерии:
– Държава , в която ще се рекламира. Поради разлики в законодателствата в различните страни в някои не се допуска никакво съдържание, което е gambling related. Другото съображение при избор на държава са рестрикциите, които определени букмейкъри имат за дейността си на дадена територия. Добре е да се провери списъкът с държави, които даден букмейкър ме поддържа.
– Да се вземат предвид особеностите на аудиторията. Има страни с подчертан интерес към конкретен спорт, но невладеещи английски в по-голямата си част. Тоест ако сайтът не поддържа опция за превод на съдържанието на няколко езика, това може да е причина за неуспех на кампанията.

Ясно дефиниране на политиките за поверителност на данните на потребителите на сайта, както и политика за използване на бисквитки на сайта. Повечето платформи за спортни прогнози не отчитат нуждата от вкарването на тези документи на сайта си, но те вече са задължителни за всички, включително и за ботовете, които ще одобрят рекламата.

Създаване на рекламни кампании във Facebook и AdWords.
След промените, които направихме по сайта, успяхме да създадем рекламни кампании в почти всички формати, които двете платформи предлагат. Регистрациите на сайта се увеличиха с 300% за първите две седмици.

Управление на рекламни кампании на пет континента.

В случая с нашия клиент това са Латинска Америка, Африка, Европа, Азия, Австралия. Сайтът е номер едно платформа за спортни прогнози от типстъри в Кения, Нигерия, Уганда и Гана.

Ако работите с чувствително съдържание и вашият бизнес разчита на популяризация чрез реклама, може да се свържете с нас за консултация.