Имейл маркетинг

Не, не си тръгвайте, обещаваме, че няма да спамим. 

Когато разработваме имейл маркетинг стратегия за нашите клиенти, взимаме предвид:

  • На каква аудитория (или множество аудитории) говорим – с каква база данни разполагаме и какви сегментации ще използваме?
  • Какви lead generation campaigns или lead magnets ще използваме, за да обогатим и разширим съществуващите аудитории?
  • Какво е подходящото разпределение между информативно, бранд и промоционално съдържание, спрямо особеностите на аудиториите?
  • Какви са подходящите автоматизации за съществуващите аудитории с цел подгряване на интереса им към бранда?
  • Какви са подходящите автоматизации за новите аудитории, генерирани от lead generation campaigns или lead magnets?
  • Каква ще е честотата на изпращане на имейли?
  • Какви ще са очакваните параметри за измерване на  резултати и какво е първоначалното целеполагане за измерване на успех?

Защо обичаме Имейл маркетинга?

Не можем да скрием, че за нас имейл маркетингът е черешката на тортата в онлайн маркетинг микса. 

Това е каналът, който изисква най-изящното съчетаване на performance тактики с интригуваща и дори пристрастяваща аудиториите стратегия за съдържание. 

Имейл маркетингът увеличава приходите

Защо да плащате за придобиване на един и същ клиент отново и отново, когато вече имате възможност да комуникирате с него и да опознаете потребностите и поведението му (почти) безплатно?

Чрез създаване на подходящите сегменти и автоматизации, имейл маркетингът дава възможност да продавате на аудиториите си повече като им предлагате нужното именно в моментите, в които те започват да развиват потребността си да купят. 

Имейл маркетингът създава лоялни клиенти

Имейл маркетингът (да, когато се прави професионално) е най-ефективният начин да създадете лоялни клиенти, които ще чакат с нетърпение следващото ви съобщение. За нас пък имейл маркетингът е най-голямото предизвикателство за създаване на смислено, работещо съдържание, което да надгражда бранда и да подарява на аудиториите именно това, от което се нуждаят, в правилния момент.  Повече информация, новини, възможност за обратна връзка или промоции – всеки от имейл абонатите ви има различни по вид потребности и работата на имейл маркетинг професионалистите е да ги разберат и да откликнат на тях.